Uroda

PORADY uroda i zdrowie

1/6 Produkty, które najlepiej chronią przed rakiem.

Ponad 80 proc. no­wo­two­rów to efekt złej diety i nie­od­po­wied­nie­go stylu życia – mówił dr David Se­rvan-Schre­iber, fran­cu­ski neu­rop­sy­chia­tra, pro­wa­dzą­cy m.​in. te­ra­pię osób do­tknię­tych ra­kiem, zwo­len­nik na­tu­ral­nych metod walki z tą cho­ro­bą. Na li­ście pro­duk­tów, które mogą przy­czy­nić się do roz­wo­ju no­wo­two­ru znaj­du­ją się przede wszyst­kim tłu­ste, słod­kie i pełne che­mii pro­duk­ty. Na szczę­ście za­leż­ność ta dzia­ła w drugą stro­nę - zdro­wą dietą można zmi­ni­ma­li­zo­wać ry­zy­ko za­cho­ro­wa­nia.

W die­cie an­ty­ra­ko­wej nie może bra­ko­wać m.​in. wa­rzyw i owo­ców (naj­le­piej z upraw eko­lo­gicz­nych), świe­żo wy­ci­śnię­tych soków, oliwy, orze­chów, pro­duk­tów bo­ga­tych błon­nik i w kwasy ome­ga-3 (ryby, sie­mię lnia­ne). Żyw­ność ta prze­ciw­dzia­ła­ła sta­nom za­pal­nym, które przy­czy­nia­ją się do roz­wo­ju no­wo­two­rów, wzmac­nia sys­tem od­por­no­ścio­wy i ha­mu­je roz­wój zmu­to­wa­nych ko­mó­rek.

Wśród pro­duk­tów o wła­ści­wo­ściach an­ty­no­wo­two­ro­wych zna­leźć można te, które dają naj­więk­szą ochro­nę. Warto uwzględ­nić je w die­cie, bo, jak ma­wiał dr Se­rvan-Schre­iber, walka z ra­kiem za­czy­na się w kuch­ni.

Dieta antyrakowa:
W die­cie an­ty­ra­ko­wej nie może bra­ko­wać m.​in. wa­rzyw i owo­ców (naj­le­piej z upraw eko­lo­gicz­nych), świe­żo wy­ci­śnię­tych soków, oliwy, orze­chów, pro­duk­tów bo­ga­tych błon­nik i w kwasy ome­ga-3 (ryby, sie­mię lnia­ne). Pro­duk­ty te prze­ciw­dzia­ła­ją sta­nom za­pal­nym, które przy­czy­nia­ją się do roz­wo­ju no­wo­two­ru, wzmac­nia­ją sys­tem od­por­no­ścio­wy i ha­mu­ją roz­wój zmu­to­wa­nych ko­mó­rek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation