Uroda
PORADY uroda i zdrowie
1/6 Produkty, które najlepiej chronią przed rakiem.
Ponad 80 proc. nowotworów to efekt złej diety i nieodpowiedniego stylu życia – mówił dr David Servan-Schreiber, francuski neuropsychiatra, prowadzący m.in. terapię osób dotkniętych rakiem, zwolennik naturalnych metod walki z tą chorobą. Na liście produktów, które mogą przyczynić się do rozwoju nowotworu znajdują się przede wszystkim tłuste, słodkie i pełne chemii produkty. Na szczęście zależność ta działa w drugą stronę - zdrową dietą można zminimalizować ryzyko zachorowania.
W diecie antyrakowej nie może brakować m.in. warzyw i owoców (najlepiej z upraw ekologicznych), świeżo wyciśniętych soków, oliwy, orzechów, produktów bogatych błonnik i w kwasy omega-3 (ryby, siemię lniane). Żywność ta przeciwdziałała stanom zapalnym, które przyczyniają się do rozwoju nowotworów, wzmacnia system odpornościowy i hamuje rozwój zmutowanych komórek.
Wśród produktów o właściwościach antynowotworowych znaleźć można te, które dają największą ochronę. Warto uwzględnić je w diecie, bo, jak mawiał dr Servan-Schreiber, walka z rakiem zaczyna się w kuchni.
Dieta antyrakowa:
W diecie antyrakowej nie może brakować m.in. warzyw i owoców (najlepiej z upraw ekologicznych), świeżo wyciśniętych soków, oliwy, orzechów, produktów bogatych błonnik i w kwasy omega-3 (ryby, siemię lniane). Produkty te przeciwdziałają stanom zapalnym, które przyczyniają się do rozwoju nowotworu, wzmacniają system odpornościowy i hamują rozwój zmutowanych komórek.
MA==