Ogród

rozmitosci

Historia - Czer­wo­na her­ba­ta znana była już w cza­sach dy­na­stii Tang (618-907 n.e.). Wów­czas pić ją mógł je­dy­nie ce­sarz – zwy­kłym oby­wa­te­lom za próbę jej spo­ży­cia gro­zi­ła su­ro­wa kara. Her­ba­ta ta pro­du­ko­wa­na jest z tej samej ro­śli­ny, co her­ba­ta czar­na. Se­kret - to od­po­wied­ni sto­pień pro­ce­su fer­men­ta­cji (krót­szy niż w przy­pad­ku her­ba­ty czar­nej) i uni­kal­ny pro­ces pro­duk­cji.
W Pol­sce wy­róż­nia­my trzy od­mia­ny czer­wo­nej her­ba­ty: pu-erh, oolong oraz pu­szong (o naj­krót­szym okre­sie fer­men­ta­cji). Naj­lep­sze, a za­ra­zem naj­droż­sze her­ba­ty le­ża­ku­ją ponad 50 lat. Uwaga! Her­ba­ta Ro­ibo­os, która czę­sto utoż­sa­mia­na jest z her­ba­tą czer­wo­ną jest na­pa­rem z czer­wo­no­krze­wu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation