Kuchnia

babeczki, mufiny

doskonała przekąska na zimno, mini tartaletki z domowym twarożkiem, łososiem i kaparami, uprzyjemni nam towarzyskie spotkania i urozmaici menu potraw.

składniki: /8 szt./

gotowe kruche wkłady babeczkowe
250 g sera białego
120 ml śmietany lub jogurtu
180 g wędzonego łososia
30 g kaparów w zalewie
1/2 szklanki świeżego kopru
sól, pieprz
wykonanie:

do sera dodać drobno pokrojony koperek, wymieszać ze śmietaną lub jogurtem, doprawić do smaku.
na gotowe wkłady kruche nałożyć równe części masy serowej.
Łososia pokroić na równe paski o szerokości 1,5 cm i uformować 8 wstążek, przełożyć na wierzch każdej tartaletki, posypać kaparami i udekorować świeżym liskiem kopru.
smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation