Sport i fitness

Fitt & healthy food

Składniki:
200 g makaronu spaghetti (użyłam bucatini)
duża kromka chleba razowego lub na zakwasie (użyłam żytniego)
8 połówek suszonych pomidorów
2 rozgniecione ząbki czosnku
1,5 łyżki oliwy
pół szklanki listków bazylii
2 łyżki octu balsamicznego
sól
pieprz
opcjonalnie: oliwa extra virgin, kawałek długodojrzewającego sera (np. polski bursztyn)
(przepis na 2 porcje)

Chleb, pomidory, czosnek, oliwę, sól i pieprz miksujemy w robocie kuchennym na dość drobną kruszonkę, którą smażymy około 5 minut. Makaron gotujemy al dente. Kruszonkę mieszamy z makaronem, dodajemy liście bazylii, całość doprawiamy solą i pieprzem (w razie potrzeby). Makaron można potraktować jeszcze octem balsamicznym, oliwą z pierwszego tłoczenia i serem bursztyn.
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation