Architektura

domek

Forszmak
Forszmak z kurczaka, pieczarek, papryki oraz ogórków konserwowych. W okresie jesienno-zimowym bardzo często przygotowuję go jako danie na gorąco na wszelkiego rodzaju spotkania towarzyskie. Idealnie smakuje z pieczywem.


3 udka z kurczaka
40 dag pieczarek
5-6 ogórków konserwowych
2 czerwone papryki
4 łyżki koncentratu pomidorowego
włoszczyzna (może być mrożona)
sól, pieprz

Z udek oraz drobno posiekanej włoszczyzny gotujemy rosół. Pieczarki kroimy w cienkie paski i podsmażamy na maśle, aż płyn odparuje. Na patelni, na odrobinie oleju, podsmażamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz ogórki konserwowe. Mięso z udek drobno kroimy, a następnie wrzucamy do rosołu. Dodajemy także podsmażoną paprykę z ogórkami oraz pieczarki. Lekko mieszamy i gotujemy około 25 minut. Do forszmaku dodajemy koncentrat pomidorowy. Można zagęścić łyżką mąki rozmieszanej z odrobiną wody. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation