Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zdrowe batony bez pieczenia
Składniki:
1 szklanka masła orzechowego
½ szklanki miodu
½ szklanki oleju kokosowego
2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1 szklanka wiórek kokosowych
½ szklanki dowolnych bakalii
1 tabliczka (100 g ) gorzkiej czekolady
szczypta soli
Przygotowanie:
W rondelku rozpuścić masło orzechowe i olej kokosowy. Zdjąć z ognia i dodać miód oraz połamaną czekoladę. Poczekać aż wszystko się rozpuści i wymieszać do połączenia składników. Bakalie posiekać i wraz z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi oraz solą dodać do masy orzechowej. Całość wymieszać, a następnie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Wyjąć i pokroić na dowolne kształty
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation