Kuchnia

wegetariańskie

Jajeczne babeczki dla zapracowanych

pół pęczka pietruszki,

- posiekany szczypiorek,

- 1 pomidor malinowy,

- mozarella w małych kawałkach (ta w saszetce),

- 1/2 czerwonej papryki,

- 5-6 pieczarek,

- przyprawy ziołowe do smaku,

- szczypta soli,

- 12 jaj.

Sposób przygotowania:

Najpierw rozgrzej piekarnik do 190 st. Celsjusza. Wyciągnij również formę na muffiny lub ustaw zwykłe papilotki na blasze (12). Umyj dobrze pietruszkę, szczypiorek, paprykę, pieczarki i pomidora.

Pokrój w małą kostkę warzywa, a szczypiorek i pietruszkę drobno posiekaj. Teraz weź duża miskę i ubij jajka ze szczyptą soli oraz ulubionych przypraw. Do każdej foremki/papilotki włóż do 2/3 jej wysokości najpierw warstwę papryki, później pieczarek, mozarelli, a na koniec szczypiorku i pietruszki.

Teraz zalej do 3/4 wysokości foremki masą jajeczną. Potrząśnij nią delikatnie lub ostrożnie pomieszaj widelcem. Wierzch posyp jeszcze odrobin pietruszki. Teraz wstaw ją do piekarnika i wyciągnij po około 30 min. Twoje babeczki powinny być złociste i zapieczone z wierzchu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation