Kuchnia

małe co nieco

Składniki:
6-8 białych lub brązowych PIECZAREK,
1 dojrzałe AWOKADO,
50 g obranych PISTACJI,
40 g świeżego SZPINAKU,
25 listków świeżej BAZYLII,
1 mały ząbek CZOSNKU,
SOK Z CYTRYNY do smaku,
OLIWA Z OLIWEK do smarowania,
SÓL.

Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki, a kapelusze obieramy ze skórki, smarujemy oliwą z oliwek i nacieramy solą.
Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (wierzchem kapelusza do góry) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 – 30 minut.
W tym czasie robimy nadzienie miksując na gładko wszystkie pozostałe składniki i doprawiając je solą i sokiem z cytryny.
Kapelusze pieczarek wyjmujemy z piekarnika, studzimy, a następnie napełniamy zielonym nadzieniem. Całość możemy dodatkowo posypać pokruszonymi pistacjami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation