Kuchnia

Dodatki

Smażone Muszle Serowe (własny przepis)


Farsz do nadziewania muszli: Gotujemy ziemniaki. Gdy ostygną przecisnąć przez praskę. Zeszklić cebulę bardzo drobno posiekaną. Podsmażyć bardzo drobno pokrojony boczek. Wymieszać razem. Dodać śmietany około 2 łyżki z 200g. Doprawić. Sos serowy: Serki topione połamać na drobne kawałki. Wrzucić do rondelka. Zalać 100 ml wody gorącej. Gdy się rozpuszczą wszystkie kawałki dodać resztę śmietany. Zagotować. Doprawić czosnkiem, pieprzem ziołowym i pieprzem cytrynowym. Muszle makaronowe gotujemy około 5 minut. Muszą być twardawe ( nie al dente). Gdy lekko przestygną wrzucić je na bardzo gorący olej. Podsmażać około 1 minuty na jedną stronę. Następnie faszerować. Zapiec w rozgrzanym piekarniku w temp. 160*c przez 3 minuty. Następnie Polać przygotowanym sosem serowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation