Kuchnia

Śniadanie mistrzów

MangoPapaja: Czekoladowy pudding chia
Pyszny, niezbyt słodki i idealny na leniwe śniadanie. Szybki i prosty w przygotowaniu- wystarczy jedynie wymieszać składniki. Świetnie smakuje z dodatkiem smażonych czereśni.

Składniki (na 2 porcje):
1 szklanka mleka
3 łyżki nasion chia
1 łyżka kakao
20 gram gorzkiej czekolady
2 łyżki syropu z agawy lub klonowego lub innego
smażone czereśnie lub inne owoce do podania
Mleko mieszam z kakao, dodaję nasiona chia i odstawiam na kilka godzin lub na całą noc, co jakiś czas mieszając. Kolejnego dnia rano podgrzewam pudding chia z dodatkiem czekolady, do momentu aż ta się rozpuści. Dodaję syrop. Pudding podaję z owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation