Kuchnia

Dania mięsne

SOCZYSTY SCHAB W MARYNACIE NA DZIKO

6 plastrów schabu
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka majeranku
2 ząbki czosnku
2 łyżki keczupu
1 łyżeczka musztardy
5 łyżek oleju
sól, pieprz
olej do smażenia


Kotlety lekko rozbijamy, a następnie z obu stron oprószamy solą i pieprzem.
Jajka roztrzepujemy z mąką ziemniaczaną, majerankiem, rozgniecionym czosnkiem, keczupem, musztardą oraz olejem. Marynatą zalewamy mięso, zwracając uwagę, aby każdy kawałek był nią dobrze pokryty. Tak przygotowane mięso możemy przechowywać w lodówce przez 2 do 5 dni, od czasu do czasu potrząsając pojemnikiem (lub mieszając) aby marynata dobrze się rozłożyła.
Najwcześniej po dwóch dniach schab lekko odsączamy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation