Inne

inne

Grupa krwi "0" - charakterystyka.

Lu­dzie z grupą "0" po­win­ni jeść względ­nie duże ilo­ści mięsa, które tylko u nich za­mie­nia­ne jest na ener­gię. Około 40 ty­się­cy lat temu nasi przod­ko­wie za­ję­li naj­wyż­sze miej­sce w łań­cu­chu po­kar­mo­wym je­dząc wy­łącz­nie mięso. W ten spo­sób ich or­ga­ni­zmy przy­sto­so­wa­ły się do po­ży­wie­nia, które za­wie­ra­ło w więk­szo­ści mięso, a wy­znacz­nik ich an­ty­ge­nów gru­po­wych miał naj­prost­szą struk­tu­rę okre­śla­ną dziś jako grupa "0".
"My­śli­wi" (tak dr Adamo na­zwał osoby z grupą krwi 0), wy­ka­zu­ją szcze­gól­ną skłon­ność do cho­rób wi­ru­so­wych, ar­tre­ty­zmu, za­pa­le­nia sta­wów, aler­gii i astmy, do za­bu­rze­nia krzep­nię­cia krwi. Czę­sto męczy ich zgaga, wrzo­dy tra­wien­ne i naj­czę­ściej wła­śnie w tej gru­pie spo­ty­ka się cho­ro­by jelit. W związ­ku z nie­do­czyn­no­ścią tar­czy­cy mają ten­den­cję do za­trzy­my­wa­nia pły­nów w or­ga­ni­zmie oraz nad­wa­gi i zmę­cze­nia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation