Kuchnia

PRZEPISY - bez mięsa

Składniki:
- 40 dag bobu
- 1 cebula
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 łyżka masła
- mąka do panierowania
- 1/2 pęczka koperku
- olej do smażenia
- łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Bób ugotować, odcedzić i obrać ze skórek. Cebulę posiekać. Bób pokroić lub rozgnieść widelcem. Koperek posiekać. Masło stopić na patelni, wrzucić cebulę, przesmażyć. Bób wymieszać z cebulą, jajkiem i 2 łyżkami bułki tartej i połową koperku. Wyrobić, przyprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kotleciki i panierować je w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni na rumiano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation