Kuchnia

Kulinaria - przekąski, koreczki..

Pulpety w sosie koperkowym

Składniki : 350g mięsa mielonego indyczego, 3 ugotowane marchewki (np. z rosołu), 1 mała bułeczka namoczona w mleku, sól, pieprz, jajko.


Składniki sos koperkowy : koperek świeży, 1 łyżka mąki, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz.



Przygotowanie klopsiki : Do miski wrzuć mięso. Dodaj jajko, bułkę, pokrojoną drobno marchewkę. Uformuj pulpeciki. Gotuj w bulionie przez 10 minut.



Przygotowanie sos : Na patelni rozpuść masło. Dodaj masło i zrób zasmażkę. Wlej bulion z gotowanych pulpetów. Wymieszaj dokładnie tak aby nie powstały grudki. Zagotuj i dodaj śmietanę. Posiekaj koperek i wrzuć do sosu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation