Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

czas wykonania: 125min.
ilość kalorii: 300 kcal
liczba porcji: 8


Tego potrzebujesz:

15 dag grzybów
1 cebulka
1 łyżeczka masła
rozmaryn
2 łyżki jogurtu naturalnego
5 dag twarogu
1 ząbek czosnku
kawałek ogórka
koperek
10 dag twarożku ziarnistego
dymka
10 dag mozzarelli
pomidor
bazylia
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszoruj, opłucz, osusz. Każdy owiń osobno w folię aluminiową. Włóż do piekarnika o temp. 200 st. C i piecz ok. godziny.
Grzyby oczyść, opłucz, pokrój w paski. Cebulę posiekaj, zrumień na maśle. Dodaj grzyby, przesmaż, podduś, dopraw solą, pieprzem i odrobiną rozmarynu.
Twarożek rozmieszaj z jogurtem. Ogórek obierz, zetrzyj na dużych oczkach, odciśnij. Dodaj do twarożku razem z przeciśniętym czosnkiem i koperkiem, dopraw.
Twarożek ziarnisty wymieszaj z posiekaną dymką. Dopraw solą i pieprzem.
Mozzarellę i pomidor pokrój w kostkę. Wymieszaj z bazylią.
Przestudzone ziemniaki płytko wydrąż. Każdym farszem nadziej dwa ziemniaki. Te z grzybami i mozzarellą zapiecz przez 15 min w temp. 200 st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation