DIY - zrób to sam

Pomysly

Przepis na Zakręcone ziemniaczki - Kulinarny Pamiętnik - KatalogSmaków.pl
Składniki:
10 niedużych młodych ziemniaczków, dokładnie wyszorowanych (ze skórką)
10 patyczków do szaszłyków
2 łyżeczki czosnku granulowanego
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu
pół łyżeczki oregano
dwie łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Ziemniaki nabiłam na patyczki do szaszłyków i ponacinałam w cienkie plasterki (obracając patyk z ziemniakiem i nacinając pod niewielkim kątem, tak jak w filmiku zamieszczonym w blogu podanym powyżej).
Ziemniaki posmarowałam dokładnie oliwą (przy użyciu pędzelka).
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszałam i powstałą mieszanką obsypałam ziemniaczki z każdej strony.
Ułożyłam na blaszce i piekłam ok. 45-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni.
Podawałam z keczupem i domowym sosem jogurtowo-czosnkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation