Kuchnia

Przepisy qlinarne

Kotlet góralski
Składniki:
2 podwójne filety z kurczaka średnie
kilka plastrów boczku wędzonego (pokrojone w kostkę)
3 małe ogórki konserwowe (pokrojone w grubsze plasterki)
cebulka perłowa marynowana
2 kawałki czerwonej papryki marynowanej (pokrojone w kostkę)
kilka plastrów szynki gotowanej (pokrojonej w kostkę)
2 plastry ananasa (pokrojone w kostkę)
sól, pieprz, curry
jajko
mąka
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:
Fileta z kurczaka dobrze umyć. Rozkroić i rozbić dosyć cienko. Posolić z każdej strony, oprószyć curry i pieprzem.
Przygotować długie, drewniane patyczki do szaszłyków. Warzywa, boczek i szynkę nadziać na przemian na patyczek, pozostawiając z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyki owinąć filetem, i zapanierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na oleju, na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem wyciągnąć patyczek i przekroić kotlety wzdłuż dla lepszego efektu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation