Kuchnia

Ryby

DOMOWE KOTLETY RYBNE

Co będzie potrzebne na 8-10 kotletów:
-filet z mintaja/morszczuka- 600-700g
-jajko r.L- 2 szt
-cebula średniej wielkości (u mnie akurat czerwona)
-domowa bułka tarta- 3-4 łyżki
-przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka
-natka pietruszki

Jak przygotować?

1. Rybę odciskamy z nadmiaru wody i drobno siekamy.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby.
3. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, przyprawę i posiekaną natkę.
4. Mieszamy, formujemy kulki, rozpłaszczamy je i smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu.

Kotleciki można obtoczyć w słoneczniku, migdałach lub w sezamie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation