Design

Design

Mięsne kulki na parze
Składniki:

½ kg mielonej wołowiny
4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
½ szklanki startych ziemniaków
½ szklanki posiekanej dymki
½ łyżeczki maki ziemniaczanej
½ łyżeczki sosu rybnego
Sos:
Składniki:
½ łyżki oleju
½ łyżki sosu sojowego
½ łyżki maki ziemniaczanej
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka keczupu
1 szklanka zmiksowanych pomidorów

Miesne Kulki
Sposób wykonania:
Składniki na pulpety wymieszać, wyrobić kulki i gotować na parze 40 minut. W rondelku wymieszać wszystkie składniki sosu, wlać ½ szklanki wody, doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Podawać z mięsnymi kulkami zaraz po przyrządzeniu, z ziemniakami pure i sezonową ulubioną surówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation