Kuchnia

Smaki Italii

Kawowa Panna Cotta

porcja na 6 sztuk

300 ml śmietany 36%
200 ml mocnej kawy ( z 2 łyżeczek)
50 g cukru trzcinowego
1,5 łyżki żelatyny

ponadto

odrobina kakao do posypania lub startej czekolady

Żelatynę zalać odrobina zimnej wody. Kawę zaparzyć z cukrem , do garnuszka wlać śmietanę i połączyć z kawą. Następnie żelatynę podgrzać aby się rozpuściła ( wstawiając kubek do gorącej wody lub na chwilę do mikrofali) dodać do reszty składników i wymieszać. Tak przygotowaną mieszaninę przelewam do silikonowej formy i zostawiam na noc w lodówce by stężała. Wyciągam Panna Cottę na talerz ozdabiając gorzkim kakao lub startą czekoladą.

Komentarze

Anna Borecka 11 lat temu
mniaaaaaaaamm :3
Marlenka 11 lat temu
mmmm
tysiapysia 11 lat temu
o jakie proste do wykonania :) Trzeba wypróbować :D
Dominika P. 11 lat temu
Na pewno pyszne:D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation