Kuchnia

Gryczane danie

Polski "Tabbouleh"

Składniki:

2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej u mnie nie była ona palona i sam delikatnie ja uprażyłem na suchej patelni
3 duże pomidory
2 średnie zielone ogórki
pół ostrej papryczki
średnia cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
sok i skórka z połowy cytryny
duży pęczek natki pietruszki
łyżka posiekanej mięty
50-100g twarogu
sól, pieprz

Pomidory i ogórki pokroić wraz ze skórką i nasionami w 1cm kostkę.
Cebulę, czosnek, papryczkę, miętę i pietruszkę drobno posiekać. Oliwę, sok i skórkę z cytryny połączyć ze sobą.
Wszystkie składniki wymieszać z kaszą, doprawić solą i pieprzem, a na koniec pokruszyć twaróg.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation