Kuchnia

Kicia na słodko! :D

KOKOSOWE RAFAELLO Z BRZOSKWINIAMI I GALARETKĄ - bez pieczenia!

SKŁADNIKI:

( foremka 12×20 )

* masło – 70 g
* herbatniki – 150 g
* mleczna czekolada – 70 g
* mleko – 50 ml
* jogurt grecki – 250 g
* śmietana 30% – 150 ml
* wiórki kokosowe – 0,5 szkl
* cukier puder – 0,5 szkl
* żelatyna – 1 łyżka
* morele i brzoskwinie – 200 g
* galaretka brzoskwiniowa – 1 op



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło roztapiamy z czekoladą, dodajemy pokruszone herbatniki i mleko.

Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem doi pieczenia, wygładzamy, wstawiamy do lodówki.

Jogurt mieszamy z połową cukru pudru i wiórkami.

Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimne wody, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia a następnie podgrzewamy.

Śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem pudrem.

Żelatynę mieszamy z łyżką ubite śmietanki a następnie mieszamy wszystko razem – masę kokosową, ubitą śmietanę i żelatynę.

Wylewamy na schłodzony czekoladowy spód i przykrywamy pokrojonymi w kosteczkę owocami.

Zalewamy tężejącą, przygotowaną wcześniej w 1 ( nie więcej! ) szklance wody galaretką.

Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation