Kuchnia

kuchnia

Ciasteczka czekoladowe a'la brownie.

Składniki (na około 25 ciasteczek):

- 200 g gorzkiej czekolady
- 150 g cukru (proponuję zmniejszyć do 100 g, ale mogą mieć wtedy mniej połyskliwą skorupkę)
- 80 g mąki
- 10 g masła
- 2 jajka
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli

Czekoladę razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.
W małym naczyniu połączyć suche składniki: mąkę, proszek i sól.
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać sypkie składniki i rozpuszczoną czekoladą. Starannie wymieszać. Moje ciasto wyszło dość rzadkie, nie przejmujcie się jeśli Wasze będzie gęściejsze.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać po 1 łyżce ciasta, zachowując spore odstępy.

Ciasteczka piec przez ok 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation