Kuchnia

Gotowanie

Krokiety z kurczakiem, mozzarella i szpinakiem | Blog kulinarny - codojedzenia.pl
Przepis na krokiety z kurczakiem, mozzarella i szpinakiem

Składniki:

na 12 krokietów

Ciasto na naleśniki

3 jajka
300 ml mąki
½ l mleka
2 łyżeczki soli
olej do smażenia
Nadzienie do naleśników

obrane z kości mięso z ugotowanego kurczaka o wadze 1,3 kg
200 świeżego szpinaku
1 cebula
250 g mozzarella
Do panierowania

2 jajka
300 ml pangratatto
100 ml startego gruyère sera lub parmezanu, u mnie gruyére
olej do smażenia
Wykonanie:

Wymieszaj ciasto na naleśniki i usmaż 12 małych naleśników.
Pokrój cebulę w kostkę i zrumień na oleju dodaj opłukany szpinak, dopraw solą i pieprzem. Smaż aż szpinak zacznie “więdnąć”. Pokrój w kostkę mięso z kurczaka, zetrzyj mozzarella na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz dopraw solą i pieprzem.
Nadziej naleśniki, zwiń w paczuszkę, obtocz w jajku, a następnie w pangratatto i serze. Smaż na oleju po obu stronach w niskiej temperaturze
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation