Kuchnia

sałatki

Sałatka ziemniaczana

ok. 500g młodych ziemniaków
4 ogórki małosolne (użyłam kiszonych)
1 czerwona cebula
½ pęczka koperku, posiekanego
½ pęczka dymki, pokrojonej
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
3 łyżki oleju
sok z połowy cytryny
sól
Przygotowanie

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Po ostudzeniu kroimy w plasterki.
Cebulę kroimy w drobne piórka, ogórki bardzo cienkie plasterki, dodajemy do ziemniaków. Dodajemy dymkę () i koperek.
Musztardę i miód mieszamy następnie powoli dolewamy olej i sok z cytryny (proponuję stopniowo do smaku). Sos wlewamy do sałatki, lekko solimy całość i delikatnie mieszamy.
Sałatkę wstawiamy do lodówki. Podajemy lekko schłodzoną. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation