Kuchnia

Dania mięsne

kategoria: dania główne mięsne
Przepis z kuchni polskiej
Kociołek tatrzański
Składniki
- baranina lub wołowina: 80 dekagramów
- cebula: 1 sztuka
- smalec: 1 łyżka
- słodka papryka: 1 łyżka
- ostra papryka: 1 łyżka
- kminek: 1 łyżeczka
- czosnek: 3 ząbki
- papryka zielona: 2 sztuki
- ziemniaki: 5 sztuk
- pomidory: 2 sztuki
- sól: 1 szczypta
Sposób przygotowania
1.
Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na ogniu, zagotować, dodać pokrojone w kostkę mięso, posolić, dodać kminek i zmiażdżony czosnek. Garnek przykryć i dusić na bardzo małym ogniu ok. 1,5 godziny w razie potrzeby podlewając nieco wodą. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę, sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory i dolać ok. szklanki wody. Gotować do miękkości na końcu doprawiając solą do smaku.
Słowa kluczowe (tagi):
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation