Kuchnia

przekąski

Brokuły zapiekane w cieście francuskim

Składniki:

1 szklanka mleka,
3 łyżki mąki,
garść startego sera cheddar,
sól i pierz,
szczypta pieprzu cayenne,
kilka różyczek brokułów,
1 arkusz ciasta francuskiego,
1 jajko roztrzepane, oliwa


Przygotowanie:

1.Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza.

2.W niewielkim garnku zmieszaj ze sobą mąkę i mleko. Duś na małym ogniu przez 3-5 minut, cały czas mieszając.

3.Zdejmij garnek z ognia. Dodaj ser, sól, pieprz oraz pieprz Cayenne.

4.Spryskaj 4 kokilki oliwą. Umieść w nich różyczki brokułów i zalej je sosem.

5.Pokrój ciasto francuskie na małe kwadraty i umieść je na wierzchu kokilek. Piecz przez 12-14 minut, aż ciasto zarumieni się na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation