Kuchnia

dieta, sport, fitnes

FIT!!!

Składniki:
50 g płatków owsianych
50 g migdałów albo innych orzechów - aczkolwiek polecam tu migdały
2 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki pestek dyni
30g-40g suszonej żurawiny/ jagód goji lub innych suszonych owoców
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki miodu
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 jajko
można dodać ewentualnie jeszcze 2 łyżki siemienia lnianego.

tak zazwyczaj robiłam ten przepis teraz miód zamieniłam na syrop z agawy, robię podwójną porcję ale nie trzymam sie na sztywno tj np. 100 g płatków, 50 g miksu orzechów, wrzucam też często wiórki koksa, kakao, czekoladę gorzką albo z jagodami goi generalnie na słodko można wszystko dorzucić na co się ma ochotę Emotikon smile

Jeśli pod ręką masz wszystkie składniki - zrobienie ciastek zajmie Ci dosłownie 5 minut - więc od razu rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Emotikon smile
W misce należy wymieszać suche składniki a na samym końcu roztrzepane jajko. Dobrze wszystko wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 15-20 minut do momentu, kiedy ciasteczka nabiorą złotego koloru w piekarniu nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation