Kuchnia

prosto i szybko

Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowym

Składniki:

ocet balsamiczny 45 ml
żurawina b.d.
cebula 150 g
polędwica wieprzowa 500 g
bulion 250 ml
masło 45 g

Składniki:

1 słodka polędwiczka wieprzowa
3 łyżki masła
1 duża cebula
1 szklanka bulionu
pół słoiczka żurawin do mięsa
3 łyżki octu balsamicznego

Masło rozgrzać na patelni. Polędwiczki przyprawić solą i pieprzem i zrumienić na maśle ze wszystkich stron. Dodać cebulę i smażyć kilka minut. Wlać bulion, dodać żurawiny i ocet. Dusić na wolnym ogniu do miękkości polędwiczki.

Smacznego:)

http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/poledwiczka-wieprzowa-w-sosie-zurawinowym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation