Biżuteria

Kolczyki i pierścionki

Składniki na ciasto kruche:

400 g mąki
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 g wiórków kokosowych
60 g cukru
250 g zimnego masła
2 żółtka


Masa Twarogowa:

1 kg sera
8 jaj
80g wiórków kokosowych
1 szklanka cukru
2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru
450g śmietany kremówki
1/3 szklanki likieru Amaretto


Wykonanie:
Wszystkie składniki zagnieść na ciasto kruche, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Po tym czasie jedną część rozwałkować i wyłożyć na blaszkę o wymiarach: 31cm x 24 cm. Podpiec spód w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Następnie wyłożyć masę serową i zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę ciasta kruchego. Całość piec 1 h w 180 stopniach, aż środek sernika będzie twardy.

Masa Serowa: Zmiksować ser z żółtkami, cukrem, likierem, budyniem i śmietaną. W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę. Dodać pianę do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę serową wylać na spód.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation