Kuchnia

wypieki

Farszynki z mięsem

SKŁADNIKI:

CIASTO:

* ziemniaki – ok. 500 g

* mąka ziemniaczana – ok. 120 g

* jajko – 1 szt

* sol – do smaku

FARSZ:

* ugotowane mięso wieprzowe – 150 g

* jajko – 1 szt

* cebula – 1 szt

* sól – do smaku

* pieprz – do smaku

* papryka ostra – do smaku

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

CIASTO:

Ziemniaki gotujemy , odcedzamy , tłuczemy albo mielimy w maszynce do mięsa.

Dodajemy jajko , mąkę i sól , a następnie wyrabiamy gładkie , elastyczne ciasto.

FARSZ:

Cebulę drobno siekamy i szklimy na patelni.

Jajko gotujemy na twardo.

Mięso mielimy razem z jajkiem i cebulą.

Doprawiamy solą , pieprzem i papryką, a następnie dokładnie mieszamy.

CAŁOŚĆ:

Z ciasta urywamy kawałek , formujemy kulkę , rozwałkowujemy , nakładamy na środek farsz, zawijamy i formujemy kotlety.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation