Kuchnia

dla każdego coś pysznego

składniki: 55 g czekolady 2 czubate łyżki mąki 2 jajka 2 szklanki cukru 700 ml mleka 1/4 chudej śmietanki krok 1 Zagotuj mleko w garnku. krok 2 W misce zmieszaj połowę ilości mąki ze szklanką cukru, jajkami i ubij te składniki. Masa powinna być lekka i puszysta. krok 3 Wlej ubitą masę z jajek do gotującego się mleka. Gotuj przez 20 minut ciągle mieszając. krok 4 Do osobnego garnka wrzuć posiekaną czekoladę, 4 łyżki cukru i 2 łyżki gorącej wody. Mieszaj na małym ogniu, dopóki czekolada i cukier się nie rozpuszczą i połączą w jedną masę. krok 5 Dodaj masę czekoladową do masy z mąki i jajek. Ponownie gotuj przez 20 minut na małym ogniu. krok 6 Po dwudziestu minutach zdejmij z ognia i wymieszaj z pozostałym cukrem i śmietanką. Schłodź do temperatury pokojowej, wlej do naczynia, w którym będziesz masę zamrażać i wstaw do zamrażalnika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation