Kuchnia

Kulinarnie

Pasta jajeczna

Składniki:

3 duże jajka ekologiczne (L)
1/2 pęczka szczypiorku
szczypta soli i pieprzu świeżo mielonego
2 łyżeczki ulubionego majonezu ( u mnie Kielecki)
1 łyżeczka jogurtu greckiego

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo (np. ok. 7 min od momentu zagotowania się wody, na małym ogniu pod przykryciem)
Szczypiorek myjemy, siekamy drobno.
Majonez łączymy z jogurtem, dokładnie mieszamy.
Ugotowane jajka, obieramy i dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy.
Na koniec wrzucamy szczypiorek i ponownie dokładnie mieszamy.

Pasta jest gotowa, teraz tylko od nas zależy, co jeszcze położymy na kanapkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation