Kuchnia

kulinaria

Składniki:
100g orzechów laskowych
1 szklanka mleka w proszku
4 łyżeczki cukru waniliowego
1/4 szklanki śmietanki 30%
kostka niesolonego masła
3 łyżki miodu

Orzechy rozdrabniamy blenderem na malutkie kawałki (ale nie na mączkę) i chwilę podprażamy na rozgrzanej patelni. Masło rozpuszczany w rondelku razem z cukrem waniliowym i zalewamy nim przełożone do miski uprażone orzechy, miksujemy razem na wolnych obrotach. Do miski z orzechami dodajemy śmietankę oraz miód i ponownie miksujemy całość na wolnych obrotach. Dosypujemy mleko i nadal miksując całość ucieramy na puszysty krem.

Krem można wykorzystać jako dodatek do ciast czy też deserów lub jako pyszny krem kanapkowy na śniadanie do naleśników i tostów (zamiast Nutelli)

SMACZNEGO !! : )
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation