Kuchnia

a Na Śniadanie..

Słodka kolacja - Przepis - Smaker.pl


Składniki

15 dag ryżu
0,5 lt. mleka
10dag. rodzynek
3 jajka
3 małe jabłka
6 łyżeczek borówek do mięs
10 dag, cukru
10 dag. masła
0,5 torebki cukru waniliowego

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Przygotowanie

Ryż ugotować w osolonym mleku, przepłukać go w zimnej wodzie i dobrze odsączyć. Rodzynki namoczyć. Żółtka utrzeć na puch z masłem i oboma cukrami. Połączyć masę z ryżem, dodać rodzynki i ubite białka jajek. Wyłożyć do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej. Jabłka przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne, włożyć w nie żurawinę. Ułożyć jabłka na ryżu. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200?C przez 45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation