Kuchnia

Jedzenie

Pasta z pieczonej papryki z fetą

3 strąki czerwonej papryki
kostka greckiego sera feta
ząbek czosnku
papryka w proszku
sok z cytryny
sól
pieprz

Paprykę myjemy, osuszamy i wstawiamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Pieczemy, aż skórka ze wszystkich stron sczernieje (kilka razy obracamy w trakcie pieczenia). Gorące strąki wkładamy do papierowej torby, którą szczelnie zakręcamy. Kiedy ostygną, obieramy ze skórki, kroimy i czyścimy z pestek. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Miksujemy fetę z papryką, czosnkiem i przyprawami oraz sokiem z cytryny.

Autorzy: Gonçalo Gregier Franco, Małgorzata Welman, Junona Lamcha
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation