Kuchnia

cukiereczki

Mama Daj Jeść: Domowe Pralinki mocno czekoladowe z śmietanką czekoladową

150g gorzkiej czekolady
70ml śmietanki czekoladowej 30% SM Gostyń
łyżeczka orzechówki


Przygotowanie:
Czekoladę połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej do kostek na lód o wybranym kształcie i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć 2 razy.Odłożyć do miseczki ok. 50g czekolady. W osobnym naczyniu ubić mocno schłodzoną śmietankę czekoladową SM Gostyń i dodać do niej odłożoną czekoladę. Do przygotowanej masy dodać orzechówkę, całość wymieszać.Tak przygotowaną masę nałożyć do foremki z czekoladą. Całość zalać resztą czekolady, wygładzić i odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki. Czekoladki wspaniale sprawdzają się na domowych przyjęciach oraz jako własnoręcznie przygotowana bombonierka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation