Sport i fitness

Fit - Eat

MAKOWIEC jak ta lala

Składniki
Spód

55g płatków żytnich zmielonych na mąkę
70g jogurtu naturalnego, raczej gęstego, 3% tłuszczu
Żółtko
40g siemienia lnianego
1 łyżeczka proszku do pieczenia



Masa

200g twarogu chudego 3,5% tłuszczu
2 ubite białka z jajka
120g maku
60g jogurtu naturalnego j.w.
10ml stewi w płynie




Przygotowanie

Składniki na spód mieszamy. Na początek proszek do pieczenia ze zmielonymi płatkami, potem z żółtkiem, następnie z jogurtem i na koniec dosypujemy siemię. Uzyskane ciasto wałkujemy i rozkładamy w foremce sylikonowej o średnicy 22 centymetry, wykładając również brzegi.
Ser przecieramy przez sitko, mieszamy z jogurtem, makiem i stewią i na koniec z ubityn białkiem. Wykładamy na spód.
Pieczemy na 170 stopni przez 50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation