Kuchnia

drobiowe rozmaitosci

Szaszłyki z kurczaka z jogurtem:

300 ml greckiego jogurtu
2 ząbki czosnku
sok z ½ cytryny
1 łyżka posiekanych ziół
sól
pieprz
4 piersi z kurczaka
sałata rzymska
ryż
cytryna

Do miseczki wlać jogurt, dodać sok z cytryny, posiekane zioła oraz sól i pieprz do smaku.
Dokładnie wymieszać.
Następnie kurczaka pokroić w dużą kostkę i przełożyć do jogurtowego sosu, wymieszać.
Wstawić do lodówki pod przykryciem na około 1 godzinę.
Po tym czasie nadziać kurczaka na szpikulce i ułożyć na blasze do pieczenia wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut co jakiś czas obracając i smarując pozostała marynatą.
Podawać z ryżem z sałatą rzymską i plasterkami cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation