Kuchnia

wyroby mięsne

"SZYNKA" Z INDYKA:

- 1200 g piersi z indyka
- skórka z jednej cytryny
- sok z połowy cytryny
- garść liści szałwii
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz

Przygotować marynatę. Wycisnąć sok z cytryny zetrzeć skórkę posiekać szałwię i czosnek dodać oliwę, sól i pieprz. Mięso natrzeć marynatą i związać sznurkiem. Odstawić do marynowania na 12 godzin. Zamarynowaną pierś włożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Nie kroić mięsa od razu po upieczeniu tylko odczekać minimum 15 minut, dzięki temu mięso będzie soczyste.

tradycyjna wędlina 40 kcal, nasza wersja 12 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation