Kuchnia

sałatki

Sałatka ziemniaczana
-
Kobieceinspiracje.pl

Składniki:
· 1 kg ziemniaków
· 1 duża czerwona cebula
· 1 łyżeczka soli
· 4 łyżki oleju
· 3-4 łyżki octu winnego
· pęczek szczypiorku

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Kiedy ziemniaki będą jeszcze twardawe zdjąć z ognia i odsączyć. Cebulę pokroić w piórka i wrzucić do miski. Dodać sól i ręką ugnieść tak, żeby cebula zmiękła i puściła sok. Kiedy ziemniaki trochę ostygną, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Olej rozgrzać na patelni. Gorącym olejem zalać ziemniaki (powinny skwierczeć). Dodać ocet i drobno pokrojony szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem dobrze jest schłodzić sałatkę w lodówce.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation