Kuchnia

świat muffinki

FIT!!!

Jagodowe muffinki by Gym Hero

120 g mąki migdałowej ( inna zapewne też dobrze się sprawdzi: np. żytnia typu 2000 )
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
3 łyżki syropu z agawy
10 ml ekstraktu z wanilii
45 ml (3 łyżki) oliwy z oliwek
75 g borówek lub jagód

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza.
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia w dużej misce. Następnie dodać jajka, syrop z agawy i wanilii ekstrakt i najlepiej zblendować wszystko.
Powoli wlewać oliwę, mieszając ręcznie. Wreszcie, delikatnie wymieszać z jagodami i umieścić ciasto do foremek na muffinki (najlepiej z gałką lodów Emotikon smile )
Pieczemy je przez 25 minut w piekarniku, aż będą złociste i sprężyste. Sprawdź wykałaczką, jeśli wykałaczka będzie sucha to znaczy, że są gotowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation