Kuchnia

mniam

Czekolada z daktyli » Jadłonomia · wegańskie przepisy nie tylko dla wegan

Składniki na jeden słoik:

100 g daktyli
2 – 4 łyżki mleka roślinnego
3 płaskie łyżki kakao
1/4 łyżeczki soli
Przygotowanie:

Dak­ty­le zalać cie­płą wodą i zo­sta­wić na kilka go­dzin albo na całą noc, im dłu­żej po­sto­ją tym ła­twiej bę­dzie je zmik­so­wać. Na­stęp­nie je od­ce­dzić lekko przy­ci­ska­jąc, żeby po­zbyć się nad­mia­ru wody.
Do na­czy­nia blen­de­ra wło­żyć na­mo­czo­ne dak­ty­le, wlać mleko oraz wsy­pać kakao i sól. Wszyst­ko zmi­sko­wać na gład­ki krem i prze­ło­żyć do czy­ste­go sło­ika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation