Kuchnia

przekąski

Pasta do pieczywa po żydowsku z wątróbki

Składniki:
- pół kg wątróbki (drobiowej lub wieprzowej)
- trzy szklanki mleka
- trzy duże cebule
- dwie - trzy łyżki oliwy
- duży pęczek posiekanej pietruszki
- ew. kieliszek winiaku (niekoniecznie)
- sól, pieprz, łyżeczka majeranku
- 2 łyżki oleju do smażenia cebuli

Wykonanie:
Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, zalać mlekiem i gotować ok. 10 - 15 minut. Zmielić lub zblendować.
Cebulę pokroić w grubą kostkę, osolić, dodać szczyptę cukru, podsmażyć mieszając, aż będzie złota i miękka. Dodać do mięsnej masy, zostawiając łyżkę do dekoracji. Osolić, dodać pozostałe przyprawy, dobrze wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation