Kuchnia

Coś dla łasucha czyli słodkości

Sernik z żelką kokosową – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

Kostka do pieczenia Kasia
1.5 opak
cukier puder
2 szklanki
jajko
4 szt
budyń waniliowy
3 opak
serek Philadelphia lub inny twarożek kanapkowy
6 opak
cytryna
1 szt
sól
1 szczypta
mleko kokosowe
1 l
żelatyna fix
1 opak
cukier
1 szklanka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
rum

Krok 1
Przygotowanie spodu: Kasię utrzeć z cukrem, dodać jajko.
Krok 2
Przesiać mąkę i kakao, dodać proszek do pieczenia i rum, wszystko razem zagnieść. Schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Krok 3
Następnie rozwałkować, ułożyć w formie wyłożonej papierem i piec przez około 20 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
Przygotowanie masy serowej: Kasię utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę, dodać ser, jajka oraz budynie i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać sok z cytryny. Wyłożyć masę serową bezpośrednio na podpieczony spód, włożyć do pieca i piec w temperaturze 150 stopni przez ok 45 minut.
Krok 5
Przygotowanie żelki kokosowej: mleko kokosowe zagotować z cukrem, dodać żelatynę, następnie odstawić do wystudzenia.
Krok 6
Sernik po upieczeniu wystudzić i zalać chłodną żelką kokosową. Chłodzić w lodówce przez ok 1 godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation