Kuchnia

I ♥ Food

Spaghetti z tuńczykiem w sosie śmietanowym
Składniki (2 porcje):

200 g spaghetti
185 g tuńczyka w oleju słonecznikowym (1 puszka)
200 g pieczarek
2 cebule
400 g śmietany 12%
sól, pieprz
natka pietruszki

I co dalej?:

Makaron ugotuj na sposób al' dente. Cebule obierz i pokrój na półplasterki. Na patelni rozgrzej olej z puszki tuńczyka i podsmaż na nim cebulę. Kiedy ta będzie szklista dodaj pokrojone na plasterki pieczarki. Duś na małym ogniu, aż odparuje woda. Po tym czasie dorzuć rozdrobnionego tuńczyka i podsmażaj wszystko razem 2 minuty. Po tym czasie wlej śmietanę i rozmieszaj wszystko. Odcedzony makaron dodaj do patelni z sosem. Wymieszaj wszystko razem. Dopraw solą, pieprzem. Danie rozłóż na talerze i posyp natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation