Uroda

Fryzury

Curry indyjskie

składniki:

pierś z kurczaka - 0.5 kilograma
Rosół z indyka z warzywami Knorr - 1 sztuka
kiełki w puszce - 1 opakowanie
groszek w puszce - 1 opakowanie
kukurydza z puszki - 1 opakowanie
Kolby kukurydzy - 1 opakowanie
bambus w puszce - 1 opakowanie
pieczarki - 200 gramów
marchew - 3 sztuki
cebula - 1 sztuka
papryka czerwona - 1 sztuka
papryka zielona - 1 sztuka
kapusta pekińska - 1 sztuka
czosnek - 1 sztuka
chili - 1 szczypta
imbir - 1 szczypta
olej - 0.5 szklanki
curry - 3 szczypty
mąka kukurydziana - 2 łyżki
ryż - 100 gramów

1. Skrój w plastry cebulę, pieczarki i marchew. Pokrój w kostkę papryki i kapustę. Odcedź warzywa z puszki. Kurczaka pokrój w plasterki.

2. Pokrój czosnek w cienkie plasterki i podsmaż na oleju z imbirem i kurczakiem a następnie go wyciągnij.

3. Wszystkie warzywa, oraz odcedzone kiełki i bambus wrzuć na ten tłuszcz i podsmaż.

4. Dodaj pół szklanki wody. Kostkę Knorr oraz curry i chili. Duś podgrzewając na niewielkim ogniu aż warzywa zmiękną.

5. Dodaj z powrotem mięso z czosnkiem.

6. Na koniec zagęść troszkę sos mąką kukurydzianą. Serwuj z gotowanym na sypko ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation