Kuchnia

Wypieki

Trufle z masłem orzechowym - FIT przepisy

1 i 1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1/2 szklanki daktyli
1 banan
3 łyżki masła orzechowego
1 łyżeczka kakao

Daktyle zalewamy wodą i odstawiamy na minimum 30 minut.
Płatki owsiane podsmażamy na suchej patelni przez kilka minut aby nabrały chrupkości.
Do naczynia wrzucamy namoczone daktyle, masło orzechowe, kakao, dojrzałego banana, blendujemy na gładki mus.
Dodajemy płatki owsiane, mieszamy za pomocą łyżki.
W rękach formujemy kulki (masa będzie dość klejąca, lecz gdyby była aż za bardzo i nie dało się z niej nic uformować to dodajemy jeszcze troszkę płatków owsianych. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę, aby kulki stężały. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation