Kuchnia

obiadki

Zupa koperkowa
przepisy.pl

Składniki:
woda - 1.5 litrów
Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
makaron np: rurki - 10 dekagramów
śmietana - 0.75 szklanek
Przyprawa w płynie Delikat Knorr
koper posiekany - 2 pęczki
żółtka - 2 sztuki
mąka - 1 łyżka
pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Do wrzącego wywaru wsyp makaron i ugotuj.
Wymieszaj śmietanę z łyżką mąki. Dodaj do wywaru razem z koprem. Gotuj 10 minut i lekko przestudź zupę.
Wymieszaj żółtka z niewielką ilością gorącej zupy i dodaj do garnka.
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation