Kuchnia

kuchnia

Kopytka pietruszkowe z łososiem i koperkowym bulionem

SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* ziemniaki – ok. 8 średnich sztuk
* mąka pszenna – ok. 300 g
* jajko – 1 szt
* bulion warzywny – ok. 600 ml
* wędzony łosoś – ok. 50 g
* świeży koperek – 1 pęczek
* świeża pietruszka – 1 pęczek
* sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy,przeciskamy przez praskę.
Do całkowicie wystudzonych dodajemy mąkę, jajko, posiekaną pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku – dokładnie wyrabiamy.
Z ciasta formujemy wałki, odcinamy niewielkie kopytka.
Gotujemy ok. 3-4 minuty we wrzątku.
Ugotowane podajemy na ciepło z bulionem, dużą ilością posiekanego koperku i świeżym, wędzonym łososiem.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation